Juridisch

Een arbeidsrecht advocaat inschakelen bij een conflict met een werknemer: dit zijn uw opties

1.72Kviews

Een advocaat arbeidsrecht inschakelen bij een conflict met een werknemer? Eén van de moeilijkheden die kunnen opspelen, is wanneer u flexwerkers in dienst hebt. Denk hierbij aan een oproepkracht. Voor een werkgever is zo’n flexwerker eenvoudig in te zetten. Let wel op, want als u de werknemer fundamenteel gaat oproepen, hebt u na 12 maanden een probleem. Corona speelt geen rol, u moet uw oproepkracht dan een voorstel aanbieden! Wellicht heeft u al gehoord dat op 1 januari 2020 de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is ingegaan. Een wet die op dit moment alweer meer dan een jaar in werking is. Deze wet heeft er onder andere voor gezorgd dat werknemers met flexibele contracten meer zekerheid hebben ontvangen.

Advocatenkantoor Apeldoorn en omstreken

Bent u woonachtig in Apeldoorn en omstreken? Dan bent u zeer waarschijnlijk op zoek naar een professionele en ervaren advocaat Apeldoorn. Het is belangrijk om de juiste advocaat in handen te nemen; deze laat u namelijk zelfverzekerd staan in uw zaak en geeft u solide advies wat uiteindelijk leidt tot een degelijke oplossing. Een goede advocaat Apeldoorn is al sinds de jaren negentig actief en heeft een klein team bestaande uit vakbekwame advocaten. Zij staan u bij in de meest uiteenlopende zaken, van echtscheiding tot arbeidsconflict en van huurkwesties tot letselschade. Waarmee mogen zij u van dienst zijn? 

Uiteraard hoopt u nooit een advocaat arbeidsrecht in te hoeven schakelen, maar als dit nodig is, is een betrouwbare advocaat Apeldoorn belangrijk.

Vaste urenomvang aanbod bij oproepovereenkomst

Gaat het om een oproepovereenkomst bij uw oproepkracht, dan moet de werkgever (u dus) na 12 maanden een voorstel op papier of per e-mail samenstellen voor een vaste urenomvang. Dit staat overigens ook heel duidelijk vastgelegd in lid 5 van artikel 7:628a. U kunt bij een oproepovereenkomst denken aan nulurencontracten, min-max contracten en arbeidsovereenkomsten met uitzondering van de loondoorbetalingsverplichting (zoals uitzendovereenkomsten in fase A). Vanaf 1 januari 2020 is de werkgever dus verplicht als het om een oproepovereenkomst gaat, na 12 maanden een schriftelijk en/of elektronisch voorstel te doen voor een vaste urenomvang. Hier ontstaan doorgaans de meeste problemen. Een advocaat arbeidsrecht is hier dus de dienstverlenende bij uitstek!