
Heb je last van optrekkend vocht in de binnenmuur? Dan moet je dat snel oplossen. Alpha Vochttechniek kan je daarbij helpen. Het is niet fris en het is niet goed voor jouw eigen gezondheid.
Hoe bestrijd je vocht?
Om optrekkend vocht uit de muur te halen moet je de muur injecteren. Wanneer je de muur laat injecteren, worden er gaten in de muur gemaakt en wordt er een chemisch middel ingespoten, waardoor een chemische waterkering ontstaat. Op deze manier wordt vocht bestreden.
Hoe voorkom je vochtproblemen?
Je voorkomt vochtproblemen door: een goede ventilatie, frisse lucht, door de verwarming aan te zetten, isolatie en door de afzuigkap aan te zetten tijdens het koken. Heb je gedoucht dan ontstaat er een hoop vocht in de badkamer. Zet daarom juist dan de verwarming aan in de badkamer. Bij open gaten op de begane grond bij de meterkast kan je de gaten in de vloer het beste dicht maken om vochtproblemen te voorkomen. Om vocht te voorkomen in de slaapkamer, moet je vooral geen was in de slaapkamer laten drogen.
Heeft vocht impact op je gezondheid?
Een constante hoge luchtvochtigheid is niet goed voor jouw eigen gezondheid. Het is niet goed voor je luchtwegen en je hebt kans op: allergieën, astma en ademhalingsproblemen. Het kan ook zijn dat je last krijgt van een middenoorontsteking. Als de hoge luchtvochtigheid een langdurige tijd blijft, heb je kans om last te krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid en koorts. Door een hoge luchtvochtigheid heb je veel kans dat er schimmels ontstaan binnenshuis. Het is mogelijk om zelf de luchtvochtigheid te verlagen, dat kan onder andere door meer frisse lucht naar binnen te laten.
Hoe herken je vocht?
Je kan vocht in huis herkennen door: een muffe geur, vochtplekken, schimmelgroei en beslagen ramen. Het kan ook zijn dat je behang en/of verf loslaat bij een hoge luchtvochtigheid in huis. Veel zilvervisjes of pissenbedden komen op een vochtig huis af, dus heb je veel last van deze beesten let dan op de vochtigheid in huis. In een kelder kan ook vocht ontstaan, dat gebeurt vooral bij oude woningen. Door het vocht ontstaan dan scheuren en beschadigingen aan de muren in de woning. Je pakt vocht in de kelder aan door de temperatuur constant op hetzelfde niveau te houden en de ruimte goed te ventileren. Zie je zwarte vegen op de muren, dan ontstaat er vocht. Vocht kan ook doorslaan op de buitenmuren van de woning. Het metselwerk krijgt dan scheuren.