
Wat een pech er ligt een strafbeschikking op mijn mat. Daar wordt niemand vrolijk van. Eerst is het goed om te achterhalen waarvoor je een strafbeschikking hebt gekregen. Vervolgens kun je gaan kijken wat je tegen deze boete kan doen. Bijvoorbeeld het inschakelen van een goede vriend die over de juiste kennis beschikt. Of een welbekende specialist. Het is belangrijk om te weten dat je met een strafrechtadvocaat de strafbeschikking kunt aanvechten.
De strafbeschikking
Allereerst is het handig om te weten wat een strafbeschikking is. Een strafbeschikking kan uit verschillende vormen bestaan. Het kan bijvoorbeeld een geldboete zijn of een schadevergoeding die je moet betalen aan een slachtoffer. Onderstaand kun je nog meer voorbeelden vinden. Dit zijn allemaal voorbeelden als het gaat om een strafbeschikking.
- Een verbeurdverklaring
- Geldboete
- Een taakstraf tot en met 180 uur
- Een stadionverbod
- Onttrekking van in beslag genomen goederen
- Storting van een geldsom gericht op een geweldsmisdrijf
Bij een strafbeschikking is het wel handig dat je enige kennis van zaken hebt. Gelukkig kun je deze kennis inhuren. Deze kennis kun je inhuren in een vorm van een strafrechtadvocaat.
Daarbij hoeft deze advocaat niet duur te zijn. Het is namelijk mogelijk om in aanmerking te komen voor een advocaat. Bij de overheid en dan gericht op RVR kun je aanvraag indienen. Als je dan in aanmerking komt, dan worden deze kosten grotendeels vergoed. Het is zelfs zo als je inkomen lager is dan twee jaar geleden, kun je zelfs een peiljaarverlegging aanvragen. Mocht je op zoek zijn naar meer informatie. Dan kun je verschillende informatie online vinden. Belangrijke tip leg je nooit zomaar ergens bij neer, want er is vaak meer mogelijk.
Kan ik de beschikking aanvechten?
Dat kan zeker. Het is belangrijk om de juiste advocaat in arm te nemen. Kijk daarom goed rond. Internet is een belangrijke bron, maar vaak is er ook wel iemand in je directe omgeving die iemand kent in deze branche.