Friday, September 20, 2024
AutoTips

Wanneer kan je gebruik maken van sneltransport?

646views

Sneltransport is een vorm van logistiek die in verschillende gevallen ontzettend van pas kan komen. Omdat het een heel diverse tak van transport is, zijn er ook veel situaties waarin spoedleveringen relevant kunnen zijn. In dit artikel komen enkele gevallen ter sprake waarin je gebruik kan maken van sneltransport.

Sneltransport als oplossing bij e-commercie

De wereld van e-commercie is explosief gegroeid. Een steeds groter deel van directe verkoop van waren en goederen aan de consument vindt online plaats. Deze vorm van verkopen is aantrekkelijk voor zowel koper als verkoper: verkoper bespaart op de kosten van een fysiek winkelpand en de koper hoeft zijn huis niet uit. In de vroege jaren van de webshops moest de consument wel in koop nemen dat hij zijn waren niet direct ontvangt. Sneltransport brengt hier echter verandering in.

Een veranderende markt: snellere levering aan particulieren

Om tegen de voordelen van fysieke winkels op te boksen, grijpen steeds meer webshops naar spoedkoeriers. Dit ziet men in het straatbeeld: niet alleen koerier busjes, maar ook e-bakfietsen of elektrische voertuigjes gaan nu van deur tot deur om goederen vliegensvlug te bezorgen. Niet zonder reden: uit onderzoek blijkt dat 61% van de consumenten bereid is om meer uit te geven voor bezorging wanneer deze binnen 24 uur plaatsvindt!

Sneltransport binnen de professionele wereld

Natuurlijk zijn particulieren niet de enige die baat kunnen hebben bij snelle levering. Sterker nog, het gros van de sneltransport vindt tussen bedrijven plaats. Vooral wanneer het gaat over spoedtransport op langere afstanden, zoals over staatsgrenzen.

Vaste routes bij professionele sneltransportservices

Omdat er veel economische sectoren zijn die zeer afhankelijk zijn van spoedtransport, is er een brede markt ontstaan van bedrijven die grotere hoeveelheden van verschillende klanten tegelijkertijd kunnen vervoeren. Bij een goed overzicht en de juiste planning kan men als logistiek bedrijf namelijk veel orders ook bundelen en als één vracht verschepen, met wellicht aan het einde meerdere nabijgelegene afleveradressen.

De kosten bij sneltransport

Bij dergelijke diensten waar sneltransport over vaste routes plaatsvindt, is het mogelijk om kosten te besparen. Doordat waren niet separaat worden afgeleverd door aparte voertuigen, zijn er minder uitgaves op het gebied van brandstof en chauffeurs. Natuurlijk is dit niet in alle professionele situaties een mogelijkheid, dus moet men als bedrijf bij spoedtransport ook rekenen met eventueel hogere kosten in vergelijking met normale logistiek.