Tips

De meest populaire boilies voor het vangen van prachtige karpers

vis
557views

Er zijn verschillende soorten boilies. groot, klein, duur, goedkoop. Maar ze zijn zeker niet het zelfde. Het ligt eraan in welk water je gaat vissen, hoelang en hoeveel vis er zit. Sommige boilies zijn beter met koud weer en andere zijn beter met warm weer. 

 Welke boilie je kiest (of maakt) is natuurlijk afhankelijk van smaak en ervaring met de betreffende boilie of het merk. Ook is de periode van het jaar en de watertemperatuur belangrijk bij je keuze. In het voorjaar en de zomer kan het beste voor een zoete of een boilie op basis van vismeel worden gekozen. Terwijl in het najaar en de winter een kruidige boilie het goed doet, zoals Krill boilies. Uiteraard is dit voor ieder water verschillend en zal het uiteindelijk vooral een kwestie van uitproberen en testen zijn.  Je kan diverse maten boilies kopen. De populairste maat is tussen de 16 en 20 mm. Hoe kleiner de boilies zijn.  hoe meer kans op het vangen witvis. 

Karpervissen in verschillende jaargetijden

Karpervissen in de Lente: In de Lente hebben karpers nog niet honger en zijn ze voorzichtiger dan in andere seizoenen dus kan het langer duren voordat je beet hebt.  Daarom kan je in deze periode het beste vissen met zoete boilies.  Karpervissen in de Zomer: Omdat het water warm is, is de karper veel actief en is de karper minder kieskeurig. De karper eet nu vrijwel elke boilie. Kies wel voor een opvallende kleur boilie want in de zomer ligt er veel ander voedsel op de bodem. Je kunt er ook een pop-up bij doen voor extra aandacht en een aantrekkelijke uitstraling voor de karper. Karpervissen in de Herfst: De herfst is de beste periode om te gaan karpervissen. De karper eet zich nu vol voor de koude winter, daarom kun je nu het beste voedingsrijke boilies gebruiken zoals de krill boilies. Karpervissen in de Winter: In de winter hebben karpers minder voer nodig dan op warmere dagen. Het is belangrijk dat de boilie goed opvalt, kies daarom voor een felle kleur zodat deze goed opvalt in het water.