Friday, September 20, 2024
DienstverleningTips

Een bedrijfsfeest organiseren tijdens een pandemie

Een bedrijfsfeest organiseren tijdens een pandemie
634views

Tijdens een pandemie wil je nog steeds kunnen blijven genieten van het leven. Daarom geven we in dit artikel tips waarmee je op een verantwoorde manier een bedrijfsfeest kunt organiseren!

Alleen 100% gezond personeel

Iedereen van het personeel wil natuurlijk op het bedrijfsfeest komen. Echter is het belangrijk dat er alleen mensen komen die 100% gezond zijn. Heeft iemand lichte klachten zoals hoofdpijn, snotterigheid of veel hoesten/niezen, verbiedt deze persoon dan de toegang tot het bedrijfsfeest. Je wilt niet het risico lopen dat straks al je personeel ziek is! Eventueel kun je bij de ingang een temperatuurmeter zetten. Deze kan de lichaamstemperatuur meten van iedereen die naar binnen wilt, om te kijken of iemand koorts heeft of niet. Vergeet ook desinfectiegel niet bij de ingang, en laat iedereen eventueel een mondkapje dragen.

Eten en drinken

Op een personeelsfeest dient uiteraard eten en drinken aanwezig te zijn. Op veel bedrijfsfeesten kun je zelf je eten en drinken pakken. Tijdens een pandemie is het echter niet slim om iedereen aan hetzelfde eten en drinken te laten zitten. Zorg dus dat de catering door zo min mogelijk personen wordt gedaan, en dat het eten en drinken afgedekt staat.

De locatie

Ook zal er een locatie voor het bedrijfsfeest vastgelegd moeten worden. Kies ten eerste een locatie die centraal gelegen is. Je personeel moet het feest immers eenvoudig kunnen bereiken. Houdt daarnaast rekening met de grootte. Zorg tijdens een pandemie voor een extra grote locatie. Zo kan iedereen genoeg afstand van elkaar houden, in plaats van dat iedereen tegen elkaar aan staat.

De muziek

Een personeelsfeest is niet compleet zonder goede muziek. Voor de beste kwaliteit is het verstandig om een professionele DJ in te huren. Bijvoorbeeld Drive in show Psound! Met de DJ kun je afspreken wat voor soort muziek er gedraaid wordt. Houdt hierbij rekening met de leeftijd en algemene muzieksmaak van je personeel.

Houd je aan de regels

Als het gezellig is en er wat gedronken is neigen de algemene regels met betrekking tot de pandemie soms wat te vervagen. Zorg er echter toch voor dat iedereen zich eraan blijft houden, bijvoorbeeld door mensen die nuchter blijven hier toezicht op te laten houden.