Friday, September 20, 2024
Tips

Tips bij het bestellen van relatiegeschenken

Tips bij het bestellen van relatiegeschenken
499views

Als ondernemer is het heel belangrijk om je zakenrelaties af en toe eens in het zonnetje te zetten. Te laten weten hoe zeer je hun producten, verdiensten of andere wijze waarop ze jouw bedrijf steunen waardeert. Dan komt een mooi relatiegeschenk natuurlijk wel van pas. Met het geven van relatiegeschenken behoud je het contact met een belangrijke zakenpartner en zorg je ook nog eens voor extra naamsbekendheid voor je bedrijf. Het is dus niet alleen leuk voor de ontvanger, maar biedt ook nog eens voordelen voor jou als ondernemer.

Maar waar let je eigenlijk op als je een relatiegeschenk bestelt? Waar hou je rekening mee? Welk cadeau is geschikt? Kies je voor Pennen Graveren of een ludiek cadeau? In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om jou alvast een beetje op weg te helpen.

Kies een praktisch cadeau

Hoe vaak gebeurt het wel niet dat men relatiegeschenken ontvangt waar ze werkelijk niets mee hebben? Natuurlijk is een paraplu met een groot bedrijfslogo een grappig (en soms ook praktisch) cadeau, maar hoeveel mensen zullen hier ook daadwerkelijk gebruik van maken? Bedenk daarom goed welk cadeau jij ook graag zou willen ontvangen. Als je bij voorbaat weet dat je dit zelf ook nooit zou gebruiken is het verstandiger om voor iets anders te kiezen. Wanneer je iets functioneels geeft zal dit immers een nóg grotere indruk maken op jouw zakenrelatie.

Wat dacht je bijvoorbeeld van luxe Parker pennen voor één van jouw belangrijkste zakenpartners? Dit is zeker niet goedkoop, maar geeft wel direct jouw waardering aan. Bovendien kan je je bedrijfslogo of een speciale inscriptie laten graveren, waardoor hij of zij altijd direct aan jou denkt wanneer de pen erbij wordt gepakt. En dat is natuurlijk precies wat jij wilt.

Iets wat past bij jouw bedrijf

Het is natuurlijk ook belangrijk dat ze het relatiegeschenk direct associëren met jouw bedrijf. Om een voorbeeld te geven:

Een bedrijf dat handelt in vegetarische producten zal al snel scheve gezichten krijgen wanneer hij een vleespakket cadeau doet. Ook een digitale oppepper is vreemd wanneer het een cross pennen verkooppunt betreft.

Kortom, kies voor een cadeau wat bij jouw bedrijf past. Staat jouw bedrijf voor gezonde voeding en sporten? Geef je zakenrelaties dan een leuke bidon met bedrijfslogo cadeau. Of kies wellicht voor een sporttas als je een wat groter budget hebt. Mogelijkheden genoeg! Blijf dicht bij jezelf en je bedrijf en dan vind je het perfecte relatiegeschenk vanzelf.

Voor de lekkere trek

Ben je echt totaal inspiratieloos en heb je werkelijk geen enkel idee meer wat je moet geven? Dan doet een heerlijke snoeppot of bakje met koekjes het altijd goed. Zorg er wel voor dat het mogelijk is om deze te personaliseren met jouw bedrijfslogo. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een stroopwafelblik te laten graveren en deze te vullen met de heerlijke stroopwafels. Dat zal geen mens weigeren.

En nog een voordeel: grote kans dat deze snoeppot of koekblik op tafel wordt gezet tijdens een vergadering. Wanneer jouw zakenrelaties aan het vergaderen zijn zullen zij dan ook stiekem een beetje sluikreclame voor jouw bedrijf. Win-win!